پس از طی مراحل معماری، طراحی، اجرا و احداث هر ساختمان، نگهداری و تعمیرات در زمان بهره برداری رکن اصلی برای تامین شرایط آسایش و رفاهی ساکنین ساختمان می باشد.

تاسیسات سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع با 70 % سهم از مصرف انرژی ساختمان به عنوان مصرف کننده بارز این بخش شناخته می شود و به عنوان قلب و ریه های ساختمان همواره در معرض بیشترین هزینه های تعمیرات هستند.

نگهداری و تعمیرات فعال و پیشگیرانه باعث کارکرد مناسب، مداوم و پایدار تاسیسات در جهت حفظ سلامتی و بهره وری ساکنین ساختمان می گردد.

با توجه به ماهیت کاری، تاسیسات ساختمان برای تامین دائمی شرایط هوای داخل و آب گرم بهداشتی، همواره در حال کار است و این عملکرد مداوم موجب فرسودگی تدریجی دستگاه ها و در نهایت کاهش راندمان تاسیسات، افزایش هزینه ها و عدم کارایی مناسب می شود.

علت عمده این موضوع به رویکرد عمدتاً واکنشی و مبتنی بر تعمیرات (و نه نگهداری صحیح و پیشگیرانه) درایران باز می‌گردد.

برای رفع این مشکل هوشمندسازی، پایش مستمر (Online Monitoring) و میترینگ آب و انرژی در قالب استفاده از "نرم افزار یکپارچه مدیریت انرژی در ساختمان" ابزاری کارآمد برای "نگهداشت هوشمند" و به تبع آن نظارت و کنترل لحظه ای بر عملکرد تجهیزات برای تضمین کیفیت بهره برداری از تاسیسات ساختمان می‌باشد که موجب افزایش سطح رضایتمندی مالکین و ساکنین می گردد.